Automatisering

Heltidsstudium 2-årig fagskoleingeniør-utdanning.

I fagområdet elektro inngår fordypninger innen Elektronikk, Elkraft og Automatisering. En fagskoleingeniør med fagbrev og praksis innen aktuelt fordypningsområde, vil kunne inneha det faglige ansvar som nedfelt i «Forskrift om elektroforetak og kvalifikasjonskrav for arbeid knyttet til elektriske anlegg og elektrisk utstyr». Fagskoleutdanning innen Elektro med fordypningsmodul i elektroniske kommunikasjonsfag, kan av post- og teletilsynet godkjennes som teleinstallatør.

A41Z0332-Edit

Fordypning automatisering.

En automasjonsingeniørs arbeidsområde kan være innenfor offshore-virksomhet, prosess- og produksjonsindustri, bygg-automatisering og forskning og utvikling. Aktuelle stillinger kan være prosjektledere, konstruktører, arbeids- og driftsledere, salg og markedsføring m.m. Utdanningen kvalifiserer også til å undervise som faglærer i videregående skole.

Studiet gir kunnskap om:

• elektroniske systemer
  • elektriske systemer
  • reguleringssystemer
  • industriell måleteknikk.
  • energitekniske styringssystemer
  • prosesskontroll
  • realfaglige redskap som matematikk og fysikk.
  • yrkesrettet kommunikasjon
  • ledelse- økonomi og markedsføring.

I 2. klasse gjennomføres et større hovedprosjekt med avsluttende eksamen.

Opptakskrav:

• Fullført og bestått videregående opplæring med relevant fagbrev.
  • Minst 5 års relevant praksis uten fagbrev, og med realkompetanse i felles allmenne fag tilsvarende læreplanene i 1. og 2. år i yrkesfaglige studieretninger.

Kode: FTE01H

Nasjonal plan