Elkraft

Heltidsstudium 2-årig fagskoleingeniør-utdanning

I fagområdet elektro inngår fordypningene Elektronikk, Elkraft og Automatisering. En fagskoleingeniør med fagbrev og praksis innen aktuelt fordypningsområde, vil kunne inneha det faglige ansvar som nedfelt i «Forskrift om elektroforetak og kvalifikasjonskrav for arbeid knyttet til elektriske anlegg og elektrisk utstyr». Fagskoleutdanning innen Elektro med fordypningsmodul i elektroniske kommunikasjonsfag, kan av post- og teletilsynet godkjennes som teleinstallatør.

_41Z1821-Edit

Fordypning Elkraft

En elkraftingeniørs arbeidsområde kan være innenfor stabile strømleveranser, lysanlegg, varmeanlegg, enøk, linjebygging, tekniske installasjoner i bygg, elektriske maskiner m.m. En fagskoleingeniør med fordypning i elkraft og relevant praksis, er kvalifisert for stillinger som konstruktører, arbeidsledere, driftsledere, vedlikeholdsledere og tilsynsinspektører. I tillegg dekker utdanningen de teoretiske kravene for å kunne avlegge installatørprøven. Avlagt installatørprøve gir formell kompetanse til å kunne ha det faglige ansvaret for bygging og vedlikehold av elektriske anlegg. Utdanningen kvalifiserer også til å undervise som faglærer i videregående skole.

A41Z1707-Edit

Studiet gir kunnskap om:

• elektroniske systemer
  • elektriske systemer
  • automatiserte anlegg og måleteknikk
  • elektriske bygningsinstallasjoner.
  • elektrisk kraftproduksjon og distribusjon
  • elektriske maskiner og kraftelektronisk utstyr.
  • realfaglige redskap som matematikk og fysikk.
  • yrkesrettet kommunikasjon
  • ledelse- økonomi og markedsføring.
  • prosjektledelse og prosjektering av anlegg.

I 2. klasse gjennomføres et større hovedprosjekt med avsluttende eksamen.

Opptakskrav:

• Fullført og bestått videregående opplæring med relevant fagbrev.
  • Minst 5 års relevant praksis uten fagbrev, og med realkompetanse i felles allmenne fag tilsvarende læreplanene i 1. og 2. år i yrkesfaglige studieretninger.

Kode: FTE03H

Nasjonal plan